Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1

Adım Lalə, 31 yaşım var. Mühasibəm, kiçik bir şirkətdə işləyirəm. Günüm rəqəmlərlə keçir, gəlir-gider hesabları, vergi cədvəlləri, əmək haqqı siyahıları. İşim diqqət tələb edir, səhvə yol verilə bilməz. Bəlkə də buna görə həyatda da hər şeyi hesablamağa öyrəşmişəm. Nəyə nə qədər pul xərcləyəcəyim, nə vaxt nə alacağım – hamısı planlıdır. Qumar isə planlı iş deyil. Ona görə də heç vaxt yaxınlaşmamışdım.
Keçən ay iş yerimizdə yeniliklər oldu. Şirkət rəhbəri dəyişdi, yeni sistemlər gəldi, iş yüküm artdı. Yorğun idim, amma eyni zamanda maraqlı idi. Həftəsonu evdə oturub iş sənədlərini qarışdırırdım. Birdən beynimə gəldi ki, aylardır özümə heç bir hədiyyə almamışam. İşləyirəm, yoruluram, amma nəyinsə müqabilində bir şey etmirəm.
Həmin axşam sosial şəbəkələrdə gəzərkən bir reklam gördüm. Onlayn kazino, “qeydiyyatdan keç, bonus qazan” yazılırdı. Normalda keçib gedirdim, amma bu dəfə dayandım. Mühasib kimi düşündüm: “Bonus nə deməkdir? Pul vermədən qazanmaq?”. Maraqlı idi. Araşdırmağa başladım.
Bir neçə platformaya baxdım, amma birində diqqətimi çəkən şey oldu – heç depozit qoymadan bonus verirdilər. Mənim üçün bu, risksiz bir fürsət idi. Mühasib kimi hesabladım: girərəm, bonusu alaram, oynayaram, nə qazansam – qazanc, itirsəm – itki yoxdur. Düşündüm, niyə olmasın?
Qeydiyyatdan keçdim. Adımı, soyadımı, nömrəmi yazdım. Proses sürətli idi. Sonra gördüm ki, bonus həqiqətən də hesabıma yazılıb. mostbet bonus bez depozytu adı altında bir məbləğ gəldi. Pul qoymamışdım, amma oynamaq üçün vəsaitim var idi. Bu mənə qəribə gəldi, amə xoş qəribəlik idi.
Oynamağa başladım. Mühasib kimi yanaşdım: kiçik mərclər, uzun oyun, maksimum dəqiqlik. Seçdiyim slotlar sadə idi, mənə uyğun gəlirdi. İlk bir saat heç nə olmadı. Bonus pulu ərimirdi, artmırdı da. Sanki yerimdə sayırdım. Amma maraqlı idi, həyəcanlı idi. Mən adətən belə hisslər yaşamıram.
İkinci saatda oyun dəyişdi. Bir slotda xüsusi simvollar düşməyə başladı. Əvvəlcə kiçik qazanclar, sonra daha böyükləri. Bonus pulu ilə oynadığım üçün ürəyim rahat idi. İtirsəm də, öz pulumdan bir şey getməyəcəkdi. Amma qazandıqca həyəcanlanmağa başladım.
Üç saatdan sonra balansımda 280 manat yazılmışdı. 280 manat. Heç bir depozit qoymadan. Mən ekrana baxıb güldüm. Mühasib kimi ildə neçə dəfə belə “risksiz qazanc” görürəm? Heç vaxt. Bu, mənim peşəmdə mümkün deyil. Amma burada mümkün idi.
Dayanmalı idim. Bilirdim ki, bonusun istifadə qaydaları var, müəyyən şərtləri yerinə yetirməliyəm. Amma əsas şərt – qazancı çıxarmaq üçün minimum mərc tələbi var idi. Mən mostbet bonus bez depozytu şərtlərini əvvəlcədən oxumuşdum. Tələbləri yerinə yetirmişdim. İndi dayanmaq vaxtı idi.
Çıxarış əməliyyatına başladım. Pul kartıma gələnə qədər üç gün keçdi. O üç gün ərzində özümü idarə etdim. Beynimdə “bəlkə yenə girim, daha da artırım” deyən səs var idi, amma qulaq asmadım. Çünki mühasib kimi bilirəm ki, risksiz qazanc əldə etmisənsə, onu qorumaq da bir bacarıqdır.
Pul gələndə həmin gün işdən çıxdım, birbaşa mağazaya getdim. Özümə uzun müddətdir istədiyim çantanı aldım. 280 manata tam olaraq istədiyim model vardı. Satıcı qız “xoşbəxt alış-veriş” dedi. Mən də içimdən dedim: “Həqiqətən də xoşbəxt”.
Həmin axşam yoldaşıma dedim. O təəccübləndi, “sən? qumar oynadın?” dedi. Mən də güldüm, dedim: “Oynamadım, hesabladım. mostbet bonus bez depozytu ilə risksiz bir əməliyyat apardım, nəticə də müsbət oldu”. O güldü, “mühasib qız hər yerdə işini bilir” dedi.
O gündən sonra bir daha girmədim. Yox, qorxduğumdan deyil. Sadəcə, mənim üçün bu bir təcrübə idi. Mən istədiyimi aldım – risksiz bir şəkildə özümü sınadım və qazandım. Mühasib kimi deyə bilərəm ki, bəzən ən yaxşı investisiya heç pul qoymadığın zamandır.
mostbet bonus bez depozytu mənə göstərdi ki, hesablamaq, gözləmək, vaxtında dayanmaq – bunlar təkcə işdə deyil, həyatın hər yerində işləyir. Mən öz qaydalarımı pozmadım, limitimi keçmədim. Qazandım, çıxdım, aldım. İndi o çantamla işə gedirəm, hər dəfə baxanda o axşamı xatırlayıram. Yorğun bir həftənin sonunda, təsadüfən, risksiz bir qazanc. Bəzən həyat belə sürprizlər edir. Önəmli olan o sürprizi düzgün qarşılamaqdır. Mən bacardım.
Strony: 1