Zareklamuj co chcesz :)

Reklamuj co chcesz i kiedy chcesz !

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

Zapraszamy do rejestracji :)

#1 2026-03-16 08:56:33

agnellaoral
Użytkownik
Liczba postów: 9
WindowsOpera 128.0.0.0

Yeni platforma, yeni ümid: 10 manatdan başlayan yol

Heç vaxt unutmaram o günü. Dekabrın on beşi, saat səkkiz radələrində işdən çıxmışdım. Əlimdə bir tikə çörək pulu qalmamışdı, maaşa isə hələ on gün var idi. Evə piyada getməli oldum, çünki marşrutka pulum yox idi. Yol boyu düşündüm: bu nə həyatdır? İşləyirsən, çalışırsan, amma axırda əlində heç nə qalmır. Kirayə, kredit, ərzaq, kommunal... hamısı maaşı yeyirdi.

Yolda gedərkən bir reklam lövhəsi gördüm. Üstündə yazılmışdı: "Şansını sına, həyatını dəyiş". Dayanıb baxdım, güldüm öz-özümə. Şans harda mənim ki? Mənim kimi adi bir işçinin şansı olmaz. Davam etdim yola. Evə çatanda yorğunluqdan yıxıldım yerə. Soyuq su içdim, çörək yedim, yatdım.

Səhər işə getdim, axşam qayıtdım. Yenə eyni. Günlər keçdi, həftələr keçdi. Bir axşam evdə oturmuşdum, televizora baxırdım. Birdən telefonuma bildiriş gəldi. Dostum Səbuhi yazmışdı: "plataforma mostbet, qardaş, gir bax, maraqlı şeylər var". Nədir bu platforma mostbet deyə? Açıb baxdım, bir sayt çıxdı qarşıma. Gəzdim, baxdım, başa düşmədim heç nə. Bağladım, keçdim.

Bir neçə gün sonra yenə Səbuhi yazdı: "Baxdın?" Dedim: "Baxdım, bir şey başa düşmədim". Dedi: "Gəl görüşək, danışım sənə". Razılaşdıq, axşam kafedə oturduq. Səbuhi mənə hər şeyi izah etdi. Necə qeydiyyatdan keçməli, hansı oyunları oynamalı, nə vaxt dayanmalı. Çox şey öyrəndim o axşam. Dedi: "Əsas odur ki, tələsməyəsən, səbirli olasan".

Həmin gecə evə qayıdanda düşündüm. Cibimdə cəmi on manat vardı. Bəlkə cəhd edim? İtirsəm nə olar? Onsuz da bu on manatla nə edə bilərəm ki? Bir-iki gün çörək alaram, o da qurtarar. Qərar verdim ki, sınayım.

Ertəsi gün işdən gəldim, yemək yedim, oturdum kompüterin qarşısına. platforma mostbet saytını açdım, qeydiyyatdan keçdim. Asan oldu, bir neçə dəqiqəyə hazır idi. On manat əlavə etdim hesaba. Əllərim əsirdi, ürəyim döyünürdü. Oyunları gəzməyə başladım. Səbuhinin dediyi oyunu axtardım, tapdım. Qaydaları oxudum, bir daha oxudum. Başladım.

İlk yarım saat heç nə olmadı. Udurdum, uddum, yenə udurdum, yenə uddum. Hesabımda cəmi iki manat qalmışdı. Dedim, bəsdir, axırıncı dəfə. Son pulumu qoydum. Ekran fırlanmağa başladı. Mən gözlərimi qırpmadan baxırdım. Simvollar bir-birinin ardınca düzülürdü. Birdən musiqi səsi gəldi, ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı. Nə baş verdiyini anlamadım, sadəcə baxırdım. Rəqəmlər böyüdükcə böyüyürdü. Sonda dayandı: otuz altı manat.

Otuz altı manat! İyirmi altı manat qazanmışdım. Yerimdən sıçradım, otaqda fırlanmağa başladım. Az qala stulu yıxacaqdım. Dayanıb öz-özümə güldüm. Dərhal Səbuhiyə zəng vurdum, ona danışdım. O da sevindi, dedi: "Bax, dedim sənə, səbirli ol". Həmin gecə rahat yatdım, səhərə qədər dinc yuxu gördüm.

Ertəsi gün işdə özümü çox yaxşı hiss edirdim. Günorta fasiləsində telefonumu çıxarıb bir az oynadım, on manat qoydum, iyirmi dörd manat qazandım. Axşam evə qayıdanda düşündüm ki, bəlkə bu işdən bir şey çıxa bilər? Amma tələsmək istəmirdim, Səbuhinin dediyi kimi, səbirli olmalı idim.

Bir həftə sonra istirahət günü idi. Evdə tək idim, çölə çıxmağa həvəsim yox idi. platforma mostbet saytını açdım, yeni oyunlara baxdım. Bir oyun gördüm, adı maraqlı gəldi, qaydalarını oxudum, videolara baxdım. Əlli manat qoydum və başladım. Beş saat oynadım, fasilələrlə, diqqətlə, səbirlə. Nə qədər qazandığımı bilmək istəyirsiniz? Dörd yüz iyirmi manat.

Dörd yüz iyirmi manat! O an donub qaldım. Ürəyim dayanacaq kimi oldu. Dərhal çıxartmaq istədim, amma bacarmadım, əllərim əsirdi. Bir az sakitləşəndən sonra əməliyyatı tamamladım. Pul karta köçürüləndə oturub ağladım. Sevincdən, xoşbəxtlikdən, inanmadığım üçün. Bu qədər pul mənim üçün çox böyük idi.

Nə edəcəyimi düşünməyə başladım. Əvvəlcə kirayə pulunu ödədim, ev sahibinə borcumu verdim. Sonra bank kreditini ödədim, bir hissəsini də anama göndərdim. Anam zəng vurdu, ağladı, dedi: "Oğlum, mən səninlə fəxr edirəm". O sözlər mənim üçün hər şeydən dəyərli idi. Qalan pulla özümə yeni ayaqqabı aldım, çoxdandır istəyirdim.

Sonrakı aylarda oynamağa davam etdim, amma artıq daha məsuliyyətli idim. Həftədə bir-iki dəfə, müəyyən limit daxilində oynayırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma heç vaxt o ilk qazancımın həyəcanını unuda bilməzdim. Həmin günlər mənə çox şey öyrətdi.

İndi düşünürəm ki, bəzən həyatın ən çətin anlarında ən gözəl fürsətlər qarşımıza çıxır. O gün işdən piyada qayıdarkən, əlimdə heç nə yoxkən, bilmirdim ki, bir neçə həftə sonra həyatım dəyişəcək. Səbuhinin o mesajı, o sadə sözlər: "platforma mostbet". Bir platforma, bir fürsət, bir şans. Mən o şansı dəyərləndirdim.

platforma mostbet mənə təkcə pul qazanmağı öyrətmədi, daha önəmlisi, ümid etməyi, səbirli olmağı, fürsəti dəyərləndirməyi öyrətdi. İndi həm maddi, həm də mənəvi cəhətdən rahatam. Borclarım yoxdur, anama kömək edə bilirəm, özümə də bir şeylər ala bilirəm. Və ən əsası, anamın "səninlə fəxr edirəm" sözlərini eşitdim. Bu, mənim ən böyük uduşumdur.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
blackdevil - hmtl - strzelcyniedzielni - nis2a - mta-yng