Nie jesteś zalogowany na forum.

Bazar ertəsi səhər idi, işə gedirdim. Metroda adamlar yuxulu-yuxulu bir-birinə söykənirdi, mən isə telefonda bank hesabımı yoxlayırdım. Maaş gününə hələ on gün var idi, amma hesabda qalan məbləğ məni bir az gərginləşdirdi. 147 AZN 30 qəpik. Ən yaxın dostum Rafiqin toyu bu şənbə idi. Ona hədiyyə almaq, üstəlik də toy üçün yeni bir köynək götürmək lazım idi. Hesabladım: yaxşı bir hədiyyə ən azı 100-150 AZN, köynək də 50-60 AZN. Cəmi 200 AZN. Mövcud pulum isə cəmi 147. Və on gün var maaşa.
Düzü, borc istəmək istəmirdim. Heç vaxt xoşlamamışam. Rafiklə uşaqlıq dostuq, o da bilir vəziyyətimi, amma yenə də "qardaş, borc ver" demək xoş deyil. O gün işdə beynim bir şeyə qərar verə bilmirdi. Günorta fasiləsində həmişə getdiyimiz kafenin qarşısında dayanıb siqaret çəkirdim. Əlim telefondaydı, instinktiv olaraq brauzeri açdım. Bilmirəm niyə, birdən ağlıma gəldi: "Bəlkə bir şans yoxlayım?" Dostlar arasında bəzən mərc yazan olurdu, amma mən heç vaxt ciddi məşğul olmamışdım. Sadəcə, bəzən futbol oyunlarına 5-10 manat atıb marağı artırırdım.
Axtarış motoruna bir şey yazdım. İlk çıxan linklərdən biri məni apardı. Qeydiyyatdan keçmişdim artıq əvvəl, heç yatırım da etməmişdim. Adım, şifrəm yadımda qaldı, girdim. Giriş edən kimi bir pəncərə açıldı: mostbet promo kod daxil edərək xoş gəlmə bonusu qazanın. Baxdım, nə isə ilk yatırıma 100%-ə qədər bonus vəd edirdi. Düşündüm ki, 147 manatımla nə edə bilərəm? 100 manat atım, üstünə bonus da əlavə olsun, bəlkə bir az qazanc gələr.
Kafeyə keçib oturdum, soyuq çay sifariş etdim. Ən sevdiyim oyunlardan biri olan "Aviator"a baxdım. Prinsip sadədir: uçan təyyarə yüksəldikcə sənin qazanc əmsalın artır, nə vaxt istəsən "nağdlaşdır" düyməsinə basıb pulu götürürsən, geciksən təyyarə partlayır, hər şey yanır. Bayaqdan baxırdım, biri 1.20x-də çıxır, biri 5x-ə qədər gözləyib sonra yanır. Mən də qərar verdim.
100 manat yatırdım. Öncə bonusu aktivləşdirmək üçün mostbet promo kod tələb olunurdu, onu da daxil etdim. Hesabımda 200 manat oldu. Sadəcə bonus pulu idi, çıxarmaq üçün mərc şərtləri var idi, amma vecimə deyildi. Əsas məqsəd qazanmaq idi. İlk mərcimi 10 manatla etdim. 1.30x-də nağdlaşdırdım. Oldu 13 manat. Növbəti mərc 15 manat, 1.25x, qazanc 18.75. Beş dəqiqəyə ələ baxırdım ki, artıq 230 manat olmuşdu. Nəfəsim sürətləndi. Bu işləyirdi!
Sonra bir az cəsarətləndim. Bir anda 50 manat mərc etdim. Təyyarə qalxdı. 1.10x... 1.20x... 1.30x... Ürəyim ağzıma gəldi. "Nağdlaşdır" düyməsində barmaq. 1.40x-də dözmədim, basdım. 70 manat qazanc. Cəmi 300 manat! Artıq Rafiqə hədiyyə və köynək pulu çıxmışdı. Ayağa qalxıb kafedə gəzinməyə başladım. Ofisiant qəribə baxdı, vecimə deyildi.
Amma dayana bilmədim. Dedim ki, bir də, sadəcə bir dənə. Qalan 200 manatla nəsə edim. Bu dəfə taktikanı dəyişdim. Yüksək əmsala oynamaq istədim. 20 manat qoydum, 5x gözlədim. Təyyarə 4.80x-də partladı. Yandı. Əhəmiyyətli deyil, 280 manat qalmışdı. Yenə 20 manat, 3x gözlədim. Təyyarə 2.50x-də getdi. Yandı. 260. Qəzəbləndim. Öz-özümə dedim: "Səbrli ol, sadəcə kiçik əmsallarla davam et". Amma hirs beynimi bürümüşdü. 50 manat qoydum, 2x gözlədim. Təyyarə 1.80x-də partladı. 210 qaldı. Bərk səhv edirdim. Artıq qazandığım 100 manat yoxa çıxmışdı.
Dərin bir nəfəs aldım. Telefonu stolun üstünə qoydum. Bir dəqiqə gözlərimi yumub dayandım. Bu, doğru yol deyildi. Qarşıma çıxdı, yenə həmin pəncərə: mostbet promo kod ilə daha çox bonus qazanın. Amma mən bonus yox, ağıl istəyirdim. Qərar verdim: qalan 210 manatı çıxaracam. 100 manatı əvvəlki qoyduğum pul, 110 manat da xalis qazanc. Toy üçün lazım olan məbləğ 200 manat idi. Demək, mən 100 manatımla 110 manat qazanmışdım. Əla!
Pulu çıxartmaq üçün əmr verdim. Bir qədər gözləməli idim, adi haldır. O gün axşam düşünürdüm ki, bu qumar deyil, bu bir strategiya oyunudu. Əsas olan nə vaxt dayanacağını bilməkdir. Mən dayanmağı bacardım. Əsl qələbə bu idi.
Cümə axşamı pul hesabıma gəldi. Cümə günü işdən çıxıb Rafiqə gözəl bir qol saatı aldım, üstündə "Ən yaxın dostuma" yazdırdım. Özümə də şık bir köynək götürdüm. Şənbə günü toyda hər kəs məni təbrik edirdi, deyirdilər ki, nə gözəl görünürsən. Rafiq saatı biləyinə taxdı, gözü doldu. O an anladım ki, pul sadəcə bir vasitədir. Əsl dəyər dostluqdur, xoşbəxtlikdir.
Toyda rəqs edirdim, ürəyimdə bir rahatlıq var idi. Nə borc almışdım, nə kiməsə məcbur olmuşdum. Sadəcə bir günorta fasiləsində özümə güvənib bir şans yoxlamışdım. Və qazanmışdım. Amma daha çox özümə qarşı qələbə qazanmışdım: dayanmağı bacarmışdım.
O gecə evə qayıdanda düşündüm: bəzən həyatda ən böyük qumar özünə inanmaqdır. Və mən özümə inandım. İndi hərdən xatırlayıram o anı, kafedə təyyarənin ekranda yüksəlişini, ürək döyüntüsünü. Və gülümsəyirəm. Çünki bu, sadəcə pul qazanmaq deyildi. Bu, özümü sınamaq idi. Və sınaqdan keçdim.